Inför friidrotts-SM i Norrköping kommer vi att jobba tillsammans med flera lokala huvudpartners.

 Vi är tacksamma och glada över att vi får samarbeta med våra partners, för att vi tillsammans ska kunna skapa ett så bra arrangemang som vi vill för de tävlande och alla som tar del av arrangemanget på olika sätt. En av våra lokala samarbetspartners är Svenska Kyrkan i Norrköping. Vi stämde av lite med församlingsherde Lena Bohman bland annat om hur hon ser på vikten av ett SM i Norrköping, om det är någon speciell gren hon ser fram emot och så berättar hon om deras verksamhet.

 

Vill du börja med att berätta om er verksamhet?
– Svenska kyrkan i Norrköping vill vara med och bidra till ett gott liv för alla människor i vår stad och landsbygd. Det gör vi på olika sätt i våra verksamheter. Vi har allt från öppen förskola, grupper för barn och unga, samtal, soppluncher, mötesplatser för äldre, körer, matutdelning och samverkan med andra. Vi har ett stort samarbete, och samverkansarbete, med idrottsföreningarna i staden som vi kallar ”Kyrka- Idrott”. I det samarbetet är vi med och sponsrar olika föreningar, som till exempel IFK Norrköping och Dolphins, där vi finns på plats på arenorna som matchvärdar och vi arbetar med värdegrundsfrågor. För oss är det viktigt att finnas med där människor är och vara en del av samhället.

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart?
Ja, för oss var det självklart. Del av vårt kyrka-idrotts arbete och viktigt att bidra och vara med när det händer större evenemang i Norrköping.

Hur märks det att ni är med som samarbetspartner?
Vi kommer att vara på plats vid arenan under alla tävlingen med personal och ideella. Vi kommer även att vara publikvärdar och se till att besökarna känner sig välkomna.

Vad betyder det att det är Friidrotts-SM i Norrköping tror du?
Jag tror att det betyder mycket. Norrköping är en stor idrottsstad och kan nu visa att vi även kan ordna stora friidrottstävlingar. Jag tror att det finns ett stort intresse för friidrott i staden och en glädje över att vi nu har en sådan stor och fin utomhusarena.

Är det någon gren du ser fram emot extra mycket?
Diskus för herrar ser jag fram emot, där har vi ju två riktigt bra kastare, det kan bli spännande. Och stavhopp för herrar såklart. Det vore ju häftigt med ett världsrekord här i Norrköping. *

Har du själv någon koppling till friidrott? Har du själv sysslat med friidrott?
Min storasyster var duktig i friidrott. Hon tävlade för IK Tiwaz som ung i grenarna 100 och 400 meter. Jag åkte med på olika tävlingar och tittade på henne och hennes kompisar när de tävlade, och jag tyckte alltid att det var roligt. Men jag har själv aldrig hållit på med friidrott.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
Varmt välkomna till Norrköping! Njut av härliga idrottsprestationer och passa på att utforska vår vackra stad!

 

Vi säger stort tack till Svenska Kyrkan i Norrköping för stödet och samarbetet med oss före och under SM i Friidrott, och instämmer givetvis i hälsningen de skickar!

 

*Daniel Ståhl och Simon Pettersson har sagt att de tävlar på SM i Norrköping. Om Mondo Duplantis gör det vet vi i nuläget inte, men vi hoppas förstås att han kommer hit!

 

Intervju gjord av: Marcus Åberg, Tjalve