Under friidrotts-SM i Norrköping jobbar vi med flera lokala huvudpartners. Tillsammans med dem är målet att skapa ett så bra arrangemang som möjligt. Vi är tacksamma och glada över att få jobba med dessa företag från Norrköping.

Vi fortsätter att presentera våra partners, och Stadium är nästa i raden av våra lokala huvudpartners. Något som kan kännas självklart då de grundades här och har sitt säte i värdstaden, och agerar på Himmelstalundsområdet i och med Stadium Sports Camp varje sommar, samt äger ju namnet på vår närbelägna hall som hyser basket och friidrott – Stadium Arena. NU kommer de bland annat gå in och sponsra oss, så att vi kan få till stånd fem st. extra sittplats-läktare för 500 personer – Stadiumläktarna!

Vi pratade med Patrizia Nilsson, sport marketing manager, om hur det kommer märkas att de är med som huvudparters och om att bidra till det aktiva livet.  

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
– Stadium är Sveriges största sport- och sportmodekedja. Med koncepten Stadium och Stadium Outlet har företaget cirka 190 butiker totalt i Sverige, Finland och Norge. Koncernen ingår även Stadium Sports Camp som sedan starten 1995 har aktiverat över 100 00 barn och ungdomar och har skänkt 65 mkr till föreningslivet i Norrköping.

Ni är med som lokala huvudpartners, var det självklart för er?
– Vi vill så klart stötta aktiviteter lokalt som kan inspirera fler till det aktiva livet.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
– Vi kommer närvara på plats under tävlingarna – men även göra vissa aktiviteter inför arrangemanget.

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
– Det betyder så klart mycket för staden – och för barn och ungdomsidrotten i området. Vi hoppas detta ger ringar på vattnet och inspirerar fler till att börja idrotta. 

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
– Charmen med friidrott är ju att det finns så mycket olika grenar att följa – så jag ser fram emot helheten måste jag säga.

Har du själv någon koppling till friidrott i så fall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
– Friidrott är verkligen en sport där det händer saker hela tiden – och jag har följt dom stora tävlingarna under åren. Men inga egna prestationer inom just friidrott.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
– Välkomna till idrottsstaden Norrköping – och vi hoppas alla på härliga prestationer och minnen från SM i friidrott