Söderbergs Bil är nästa lokala huvudpartner att presentera. Vi är tacksamma och glada över att de vill vara med och bidra till att skapa en folkfest i augusti.  De kommer bland annat finns på plats under SM för att visa några av sina bilar. Fredrik Björk är bilmarknadschef på Söderbers Bil i Norrköping. Vi tog ett snack med honom för att prata mer inför SM, om vad det betyder för Norrköping och bad honom även berätta mer om Söderbergs Bil.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
På Söderbergs Bil är vi över 200 medarbetare som tillsammans säljer nya och begagnade bilar, tillbehör och har en verkstad som helt och hållet kan hjälpa våra kunder med allt kring deras bil. Vi är auktoriserad återförsäljare för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar och AIXAM mopedbilar. Allt fler väljer en elbil för miljöns skull och hållbarhetsarbete är viktigt för oss och ett prov på det är solceller på våra anläggningar som förser snabbladdare med energi till elbilar.

Ni är med som lokala huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
Det finns många aktiva och föreningar i Norrköping som betyder mycket för oss som bor och verkar här. Det är en mening som är viktig för oss när vi stöttar evenemang och vi tycker Tjalve bockar av många punkter genom denna idrottshelg för hela Norrköping.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
Vi kommer att finnas på plats och visa upp några intressanta modeller från våra bilmärken och hjälpa organisationen med bra bilar för ärenden kring evenemanget.

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
Vi är ett företag som lever för det lokala och därför tycker vi det är med en liten skopa stolthet Norrköping blir utvalt att arrangera Friidrotts SM. Det är ett kvitto på arbetet av eldsjälar inom Tjalve och en motivation för andra att Norrköping är att räkna med!

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
Något som är väldigt roligt med friidrott är bredden på tävlingar och blandningen av talanger. Att uppleva det på plats ska bli väldigt roligt!

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
Nej, inte just friidrott men idrott har alltid varit en stor del av livet. Kört både fotboll, hockey, curling, padel med mera  Just nu blir det lite lugnare sporter som exempelvis golf.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
Himmelstalund är ett fantastiskt sportområde och ta det som ett bud på att Norrköping har ännu mer att erbjuda, upptäck staden och gör en utflykt i skärgården.

Vi vill återigen tacka Söderbergs Bil för att de valt att ingå som lokal huvudpartner på friidrotts-SM. Det känns också tryggt att de säkrar upp så vi har bra bilar att köra runt med, som dessutom drivs på el. Tack Söderbergs Bil!

Intervju gjord av: Marcus Åberg