Nästa lokala huvudpartner som är med oss under friidrotts-SM är Returpack. De har sitt huvudkontor, och fabrik, i Norrköping och har stark koppling till staden. Vi är glada och tacksamma över att de valt att samarbeta med oss kring SM som avgörs den 5–7 augusti. Katarina Lundell är marknads- och kommunikationschef på Returpack. Vi stämde av med henne för att veta mer om Returpack och hur hela arrangemanget jobbar kring hållbarhet.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
Många känner oss som Returpack, andra som Pantamera. Vi driver det svenska pantsystemet för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vårt uppdrag omfattar hela Sverige men vi har vårt huvudkontor och fabrik här i Norrköping. Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön på både lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas då koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Varje år pantas över 2,4 miljarder burkar och PET-flaskor i Sverige som kommer hit till Norrköping för att sorteras och sen påbörja resan till att återigen kunna bli nya burkar och flaskor. Det är bra för klimatet och motsvarar en koldioxidbesparing på 180 000 ton.

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
Eftersom vi har vårt kontor och fabrik just här i Norrköping är det viktigt för oss att vara med och bidra i vårt samhälle och bland annat stötta lokala evenemang. Även att kunna stötta föreningslivet är självklart för oss.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
Vi kommer tillsammans med våra vänner på Eon och Nodra bidra till att evenemanget genomförs så hållbart som möjligt. Förutom att det kommer finnas många pantmöjligheter ska vi bjuda på lite ”Pantamera-anda” via event, Vi ska se till att det märkas att vi finns med! Vår förhoppning är att medverka till att evenemanget blir en folkfest.

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
Det betyder mycket. Både att sätta Norrköping på kartan och även för näringslivet och alla invånare.

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
Egentligen inte, all friidrott är underhållande och spännande.

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
– Friidrott var väldigt populärt när jag var liten. Vi hade årliga skolmästerskap och jag tränade och tävlade även i en klubb när jag var mycket ung. Framför allt i kortdistans, längd och höjd. Har övergått till motionslöpning och tycker att löpning är kul. Blir något lopp lite då och då.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
Passa på att njut av hela vår vackra stad och missa inte industrilandskapet. Och tänk på att ni är i Sveriges Panthuvudstad!

Vi vill tacka Returpack för att de valt att vara med som lokal huvudpartner till friidrotts-SM i Norrköping. Att just Du också ska komma till Sveriges Panthuvudstad är något som vi hoppas på. Kan knappast bli en bättre resa än där du får se högklassiga friidrottstävlingar och njuta av vackra Norrköping. Köp din biljett nu!

 

Intervju gjord av: Marcus Åberg