Nyheter

Tävlingsinformation är uppdaterad med tid, PM, deltagarlistor

Efter sista anmälningsdag kan vi glädjande konstatera att det blir stora startfält, med 685 föranmälda starter.

 

Vi noterar också att att stort sett hela den svenska VM-truppen är anmälda, och det blir spännande och högklassiga tävlingar överlag !

 

Nu finns Tidsprogram, PM och deltagarlistor på hemsidan.

Se rubriken ” För deltagare”

 

 

Elin och Jonas förstärker SM-organisationen i sommar!

Nu i veckan som gått har våra två sommarjobbare börjat sina ”SM-jobb”, och efter midsommarfirande blir det full fart för de båda med lite olika inriktningar.

Elin Arshi bevakar vårt kansli under semestertiden, och kommer att hjälpa till med allt möjligt kanslirelaterat, ha koll på biljetter, lunchbeställningar osv.

Jonas Renz jobbar med hands-on på arenan med material, städ och ordning.

Båda är ju dessutom duktiga ” f.d. aktiva ” och bra ambassadörer för SM och friidrott och kommer att vara med på en del externa kringaktiviteter för SM. Kommande lördag, 2 juli , inne i Norrköpings City, har vi tex en aktivitet med enkel prova-på- och quiz tillsammans med vår partner Lundbergs mellan kl. 11-14.

 

Jobandtalent kommer med som ny lokal huvudpartner!

Vi fick ett sent glädjande tillskott i den lokala familjen:

Vi är glada över att nu kunna presentera Jobandtalent som ännu en lokal huvudpartner under friidrott-SM i Norrköping. Tillsammans ska vi skapa ett bra arrangemang i augusti. Tassos Karamouzis är Norden chef på Jobandtalent och vi tog kontakt med honom för att få veta mer om företaget. Men även varför de valde att vara med som huvudpartner, vad han tror ett friidrott-SM betyder för Norrköping.

 

Kan du berätta lite om er verksamhet?
– Vi erbjuder drift och bemanningslösningar inom bland annat lager, logistik, industri och verkstad. Vi har en rikstäckande verksamhet med en väldigt stark och lokal närvaro i Norrköping och Östergötland. Vi är en av de största arbetsgivarna i länet och vi är en bra inkörsport till arbete för de som är nya på arbetsmarknaden men även för folk med erfarenhet.

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
– Det föll sig helt naturligt att vara med och stötta den lokala organisationen av ett så viktigt event. Det är en självklarhet att de företag som har en bra lokal anknytning bidrar till föreningslivet och utveckla den samhällsfunktion som både föreningslivet och vi som företag har.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
– Vi kommer att aktivera oss innan och under eventet genom att erbjuda våra medarbetare och kunder möjligheten att uppleva friidrott på hög nivå. Vi kommer även att belysa de karriär- och samarbetsmöjligheter vi kan erbjuda i regionen.

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
– Jag ser det som ett erkännande från förbundets sida att det arbete som bedrivs i Norrköping är inkluderande och håller en hög organisatorisk nivå samtidigt som det bidrar till att främja svensk friidrott i sin helhet, både bredd som elit.

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
– Jag ser fram emot längd och diskus samt även sprintdistanserna.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
– Norrköping är en härlig sommarstad, passa på att utforska stan till fots, besök någon av de många restaurangerna eller varför inte en dagsutflykt till Kolmården.

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
– Tidigt i karriären så har jag arbetat inom sports marketing och jag har haft möjligheten och förmånen att stötta friidrotten på hemmaplan men även internationellt på olika sätt. Mina barn har varit aktiva och vi som familj har positiva minnen från alltifrån olika tävlingar som sommarläger när de var yngre.

Stort tack Tassos Karamouzis och Jobandtalent för att ni väljer att vara med som lokal huvudpartners till friidrotts-SM i augusti. Sedan kan vi bara stämma in i det som Tassos säger, Norrköping är en härlig sommarstad så kom hit i sommar så ses vi på Norrköpings Friidrottsarena!

ICA Kvantum Klockaretorpet är en matnyttig huvudpartner!

Bara ett stenkast från Norrköpings Friidrottsarena hittar du ICA Kvantum Klockaretorpet. Vi är glada att de också valt att vara med som lokal huvudparter till friidrotts-SM. Att fylla på med energi är viktigt och de kommer se till att alla våra funktionärer har kraft för hela dagarna på arenan. De kommer också vara med och sponsra till kioskerna på arenan. Martin Kregert är butikschef och vi  pratade med honom för att stämma av inför sommarens mästerskap i Norrköping. Har han någon koppling till friidrott och vad betyder ett friidrotts-SM för Norrköping?  

 

 

Kan du berätta lite om er verksamhet?

– Sedan ca 9 år tillbaka driver vi ICA Kvantum Klockaretorpet i Norrköping. Butiken har ett brett sortiment med fokus på färskvaror. Med ca 100 fantastiska medarbetare jobbar vi hårt för att tillsammans leverera Norrköpings bästa och hjärtligaste kundmöte.

 

Ni är med som en lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med?

– Ja, vi har under flera år stöttat Tjalve och när det hamnar ett SM ett stenkast från vår butik så ser vi det som en självklarhet att vara med och stötta klubben och evenemanget.

 

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?

– Vi kommer bland annat att sponsra funktionärerna med lunch så de orkar med långa dagar på friidrottsarenan. Vi kommer också att vara med och sponsra kioskerna runt om i arenan.

 

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?

– Jag tror att all typ av stora evenemang är nyttigt för staden. Det gynnar förhoppningsvis näringslivet om det lockar till mycket folk till tävlingen. Jag hoppas också att det väcker ett intresse i sporten bland de unga i Norrköping.

 

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?

– Jag hoppas såklart på en stenhård diskusduell mellan Simon Pettersson och Daniel Ståhl. Sen vore det fantastiskt att få se Mondo slå världsrekord inför en fullsatt friidrottsarena.

 

 Har du själv sysslat med friidrott?

– Som liten satt jag i morfars knä och följde Finnkampen med spänning. Det utvecklade ett intresse för sporten så pass att jag under flera års tid som liten tränade och tävlade med Tjalve. Jag kommer såklart också att följa årets SM med stort intresse.

 

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?

– Välkomna till Norrköping och välkomna in till Norrköpings hjärtligaste matbutik om orken tryter och ni behöver fylla på med lite energi mellan alla tävlingsgrenar kl. 7-22 alla dagar.

 

Vi vill rikta ett stort tack till ICA Kvantum Klockaretorpet som valt att vara lokal samarbetspartner under SM i augusti. Tillsammans hoppas vi kunna skapa ett evenemang som vi alla kommer minnas. Och glöm inte bort att ta ett stopp i deras fina matbutik när du besöker SM i sommar eller har vägarna förbi Norrköping.

Intervju gjord av: Marcus Åberg

Norrköpings Tidningar är med som partner för SM

Öst Media driver Norrköpings Tidningar , som är lokal huvudpartner till friidrotts-SM i Norrköping  5 -7 augusti. Vi är tacksamma och glada över att de valt att ingå ett samarbete tillsammans med oss kring SM. Nils Olausson är VD för Öst Media och vi tog ett snack med honom för att se han tror att det har för betydelse att SM avgörs i Norrköping. Han berättar även mer om Öst Media som bland annat driver Norrköpings Tidningar, men även flera andra medieaktörer i området. En sak som de kommer att göra i samband med SM är en fullmatad bilaga.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
– Öst Media är regionens största medieaktör och driver tidningar som Norrköpings Tidningar, Folkbladet, Corren och Motala & Vadstena Tidning. Vårt syfte är att genom fri och oberoende journalistik skapa bästa möjliga förutsättningar för en stark lokal demokrati. Tack vare vår räckvidd och våra titlars trovärdighet är vi också en stark marknadsföringspartner till stora delar av näringslivet i kommunerna där vi verkar.
I det här samarbetet väljer vi att lyfta fram Norrköpings Tidningar som partner till friidrott-SM. Norrköpings Tidningar har bevakat Norrköping med omnejd sedan starten 1758 och är än idag ledande i den journalistiska bevakningen av det som händer i kommunen.

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
– Ja, det var det. När Norrköping får ett sådant här spännande event kändes det självklart för oss som brinner för det lokala att vara med och bidra.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
– Det kommer självklart att synas på plats vid själva tävlingarna, men också dagarna innan då vi kommer att publicera en bilaga fullmatad med intressanta artiklar om evenemanget och de tävlande. Den bör ingen missa!

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
– Förhoppningsvis blir det en fantastisk helg där många av besökarna från andra delar av landet upptäcker staden Norrköping och blir sugna på att komma tillbaka i andra sammanhang. Och dessutom så hoppas vi såklart att det gör att ungdomar här i Norrköping upptäcker friidrotten.

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
– Ända sedan jag som liten pojke såg Patrik Sjöberg slå världsrekordet genom sitt hopp på 2,42 m har höjdhopp varit en favoritgren. Att vi dessutom har en östgötsk stjärna i grenen, Maja Nilsson från Motala, gör ju inte saken sämre.

Har du själv någon koppling till friidrott iså fall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
– Min egen erfarenhet av friidrott sträcker sig tyvärr inte längre än att jag tävlat i skolsammanhang och det med begränsad framgång. Men jag har alltid tyckt mycket om att titta på friidrott. Min morfar, som tyvärr inte finns med oss längre, var stor friidrottsfantast och han väckte intresset hos mig.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
– Norrköping är en fantastiskt vacker sommarstad. Tävlingarna är så klart huvudattraktionen den här helgen, men missa inte tillfället att njuta av vår vackra stad när ni ändå här. Kanske en promenad längs strömmen eller ett besök på någon av stadens otroligt trevliga restauranger.

 

Vi vill tacka Öst Media för att de är med som lokal huvudpartner. Precis som Nils Olausson var inne på så kommer det en fullmatad bilaga inför mästerskapet – den ser vi fram emot! Och vi ser också fram emot att välkomna dig som besökare till Norrköping i sommar.

 

Söderbergs Bil är med på SM-festen

Söderbergs Bil är nästa lokala huvudpartner att presentera. Vi är tacksamma och glada över att de vill vara med och bidra till att skapa en folkfest i augusti.  De kommer bland annat finns på plats under SM för att visa några av sina bilar. Fredrik Björk är bilmarknadschef på Söderbers Bil i Norrköping. Vi tog ett snack med honom för att prata mer inför SM, om vad det betyder för Norrköping och bad honom även berätta mer om Söderbergs Bil.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
På Söderbergs Bil är vi över 200 medarbetare som tillsammans säljer nya och begagnade bilar, tillbehör och har en verkstad som helt och hållet kan hjälpa våra kunder med allt kring deras bil. Vi är auktoriserad återförsäljare för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Transportbilar och AIXAM mopedbilar. Allt fler väljer en elbil för miljöns skull och hållbarhetsarbete är viktigt för oss och ett prov på det är solceller på våra anläggningar som förser snabbladdare med energi till elbilar.

Ni är med som lokala huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
Det finns många aktiva och föreningar i Norrköping som betyder mycket för oss som bor och verkar här. Det är en mening som är viktig för oss när vi stöttar evenemang och vi tycker Tjalve bockar av många punkter genom denna idrottshelg för hela Norrköping.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
Vi kommer att finnas på plats och visa upp några intressanta modeller från våra bilmärken och hjälpa organisationen med bra bilar för ärenden kring evenemanget.

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
Vi är ett företag som lever för det lokala och därför tycker vi det är med en liten skopa stolthet Norrköping blir utvalt att arrangera Friidrotts SM. Det är ett kvitto på arbetet av eldsjälar inom Tjalve och en motivation för andra att Norrköping är att räkna med!

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
Något som är väldigt roligt med friidrott är bredden på tävlingar och blandningen av talanger. Att uppleva det på plats ska bli väldigt roligt!

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
Nej, inte just friidrott men idrott har alltid varit en stor del av livet. Kört både fotboll, hockey, curling, padel med mera  Just nu blir det lite lugnare sporter som exempelvis golf.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
Himmelstalund är ett fantastiskt sportområde och ta det som ett bud på att Norrköping har ännu mer att erbjuda, upptäck staden och gör en utflykt i skärgården.

Vi vill återigen tacka Söderbergs Bil för att de valt att ingå som lokal huvudpartner på friidrotts-SM. Det känns också tryggt att de säkrar upp så vi har bra bilar att köra runt med, som dessutom drivs på el. Tack Söderbergs Bil!

Intervju gjord av: Marcus Åberg

NODRA är med som partner och bidrar till ett hållbart evenemang!

NODRA är nästa lokala huvudpartner i jobbet kring friidrotts-SM i Norrköping. Vi är tacksamma och glada över att de valt att ingå samarbete med oss så vi tillsammans kan skapa ett bra arrangemang i augusti.  NODRA arbetar för en hållbar framtid och kommer vara med under SM och bidra till ett hållbart evenemang. Vi tog kontakt med Anna Ljungberg, kundsamordnare hos NODRA, för att prata lite mer om SM och vad det betyder för Norrköping.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?

– Vi på NODRA arbetar för att invånare och företag ska ha en bra vardag och en hållbar framtid i Norrköping. Vi ser till att våra kunder har ett stabilt bredband, rent vatten i kranen, att avloppsvattnet renas och att avfallet tas om hand. Vi är 170 medarbetare som varje dag, året om, ser till att viktiga funktioner i samhället fungerar på ett bra och hållbart sätt. Alla kanske inte märker eller saknar oss i sin vardag – det betyder att det vi gör fungerar som det ska.

Ni är med som lokala huvudpartners, var det självklart för er att vara med som partner?

– Att vara med och stötta friidrotts-SM i Norrköping känns positivt då det ligger i linje med vårt arbete mot en hållbar framtid för alla oavsett om man vistas hemma där man bor eller på resande fot. Vårt friskvårdstänk på NODRA ligger oss varmt om hjärtat så det känns toppen att vara en del av denna Friidrottsfest.

 

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?

– Vi kommer att stötta friidrotts-SM genom att hjälpa till att få till bra sorteringsmöjligheter för det avfall som uppkommer på området så att alla besökare kan källsortera under Friidrotts–SM precis som dom gör hemma. Vi kommer även att se till så att det finns dricksvatten lättillgängligt för alla besökare som besöker friidrottsfesten.

 

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?

– Det betyder mycket för Norrköping att få äran att ha ett så fint arrangemang i vår stad. Och självklart ska vi tillsammans göra vårt allra bästa för att besökare, tävlande, funktionärer och Norrköpingsbor ska få en så bra upplevelse som möjligt.

 

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?

– Eftersom jag själv har friidrottat i unga år så ligger 800 meter och häcklöpning mig varmt om hjärtat, så det ser jag mest fram emot.

 

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?

– Vi välkomnar alla till vår vackra stad oavsett om man är här på Friidrotts-SM på sin fritid eller besöker oss i sitt jobb. Vi har många fina platser i vår kommun som kan upplevas både i vår innerstad, i vår vackra skärgård och på landsbygden med omnejd.

 

Vi tackar NODRA för att de valt att vara med som lokal huvudpartner. Tillsammans ska vi skapa ett hållbart evenemang och fantastiska minnen. Med det säger vi också varmt välkomna till Norrköping!

 

 

Intervju gjord av: Marcus Åberg

Returpack blir en engagerad SM -partner

Nästa lokala huvudpartner som är med oss under friidrotts-SM är Returpack. De har sitt huvudkontor, och fabrik, i Norrköping och har stark koppling till staden. Vi är glada och tacksamma över att de valt att samarbeta med oss kring SM som avgörs den 5–7 augusti. Katarina Lundell är marknads- och kommunikationschef på Returpack. Vi stämde av med henne för att veta mer om Returpack och hur hela arrangemanget jobbar kring hållbarhet.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
Många känner oss som Returpack, andra som Pantamera. Vi driver det svenska pantsystemet för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vårt uppdrag omfattar hela Sverige men vi har vårt huvudkontor och fabrik här i Norrköping. Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön på både lång och kort sikt. Genom material- och energiåtervinning minskas då koldioxidutsläppen och vår omgivning blir mer hållbar. Varje år pantas över 2,4 miljarder burkar och PET-flaskor i Sverige som kommer hit till Norrköping för att sorteras och sen påbörja resan till att återigen kunna bli nya burkar och flaskor. Det är bra för klimatet och motsvarar en koldioxidbesparing på 180 000 ton.

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
Eftersom vi har vårt kontor och fabrik just här i Norrköping är det viktigt för oss att vara med och bidra i vårt samhälle och bland annat stötta lokala evenemang. Även att kunna stötta föreningslivet är självklart för oss.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
Vi kommer tillsammans med våra vänner på Eon och Nodra bidra till att evenemanget genomförs så hållbart som möjligt. Förutom att det kommer finnas många pantmöjligheter ska vi bjuda på lite ”Pantamera-anda” via event, Vi ska se till att det märkas att vi finns med! Vår förhoppning är att medverka till att evenemanget blir en folkfest.

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
Det betyder mycket. Både att sätta Norrköping på kartan och även för näringslivet och alla invånare.

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
Egentligen inte, all friidrott är underhållande och spännande.

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
– Friidrott var väldigt populärt när jag var liten. Vi hade årliga skolmästerskap och jag tränade och tävlade även i en klubb när jag var mycket ung. Framför allt i kortdistans, längd och höjd. Har övergått till motionslöpning och tycker att löpning är kul. Blir något lopp lite då och då.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
Passa på att njut av hela vår vackra stad och missa inte industrilandskapet. Och tänk på att ni är i Sveriges Panthuvudstad!

Vi vill tacka Returpack för att de valt att vara med som lokal huvudpartner till friidrotts-SM i Norrköping. Att just Du också ska komma till Sveriges Panthuvudstad är något som vi hoppas på. Kan knappast bli en bättre resa än där du får se högklassiga friidrottstävlingar och njuta av vackra Norrköping. Köp din biljett nu!

 

Intervju gjord av: Marcus Åberg

Köpknapp