Öst Media driver Norrköpings Tidningar , som är lokal huvudpartner till friidrotts-SM i Norrköping  5 -7 augusti. Vi är tacksamma och glada över att de valt att ingå ett samarbete tillsammans med oss kring SM. Nils Olausson är VD för Öst Media och vi tog ett snack med honom för att se han tror att det har för betydelse att SM avgörs i Norrköping. Han berättar även mer om Öst Media som bland annat driver Norrköpings Tidningar, men även flera andra medieaktörer i området. En sak som de kommer att göra i samband med SM är en fullmatad bilaga.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?
– Öst Media är regionens största medieaktör och driver tidningar som Norrköpings Tidningar, Folkbladet, Corren och Motala & Vadstena Tidning. Vårt syfte är att genom fri och oberoende journalistik skapa bästa möjliga förutsättningar för en stark lokal demokrati. Tack vare vår räckvidd och våra titlars trovärdighet är vi också en stark marknadsföringspartner till stora delar av näringslivet i kommunerna där vi verkar.
I det här samarbetet väljer vi att lyfta fram Norrköpings Tidningar som partner till friidrott-SM. Norrköpings Tidningar har bevakat Norrköping med omnejd sedan starten 1758 och är än idag ledande i den journalistiska bevakningen av det som händer i kommunen.

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?
– Ja, det var det. När Norrköping får ett sådant här spännande event kändes det självklart för oss som brinner för det lokala att vara med och bidra.

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?
– Det kommer självklart att synas på plats vid själva tävlingarna, men också dagarna innan då vi kommer att publicera en bilaga fullmatad med intressanta artiklar om evenemanget och de tävlande. Den bör ingen missa!

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
– Förhoppningsvis blir det en fantastisk helg där många av besökarna från andra delar av landet upptäcker staden Norrköping och blir sugna på att komma tillbaka i andra sammanhang. Och dessutom så hoppas vi såklart att det gör att ungdomar här i Norrköping upptäcker friidrotten.

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
– Ända sedan jag som liten pojke såg Patrik Sjöberg slå världsrekordet genom sitt hopp på 2,42 m har höjdhopp varit en favoritgren. Att vi dessutom har en östgötsk stjärna i grenen, Maja Nilsson från Motala, gör ju inte saken sämre.

Har du själv någon koppling till friidrott iså fall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
– Min egen erfarenhet av friidrott sträcker sig tyvärr inte längre än att jag tävlat i skolsammanhang och det med begränsad framgång. Men jag har alltid tyckt mycket om att titta på friidrott. Min morfar, som tyvärr inte finns med oss längre, var stor friidrottsfantast och han väckte intresset hos mig.

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
– Norrköping är en fantastiskt vacker sommarstad. Tävlingarna är så klart huvudattraktionen den här helgen, men missa inte tillfället att njuta av vår vackra stad när ni ändå här. Kanske en promenad längs strömmen eller ett besök på någon av stadens otroligt trevliga restauranger.

 

Vi vill tacka Öst Media för att de är med som lokal huvudpartner. Precis som Nils Olausson var inne på så kommer det en fullmatad bilaga inför mästerskapet – den ser vi fram emot! Och vi ser också fram emot att välkomna dig som besökare till Norrköping i sommar.