NODRA är nästa lokala huvudpartner i jobbet kring friidrotts-SM i Norrköping. Vi är tacksamma och glada över att de valt att ingå samarbete med oss så vi tillsammans kan skapa ett bra arrangemang i augusti.  NODRA arbetar för en hållbar framtid och kommer vara med under SM och bidra till ett hållbart evenemang. Vi tog kontakt med Anna Ljungberg, kundsamordnare hos NODRA, för att prata lite mer om SM och vad det betyder för Norrköping.

 

Kan ni berätta lite om er verksamhet?

– Vi på NODRA arbetar för att invånare och företag ska ha en bra vardag och en hållbar framtid i Norrköping. Vi ser till att våra kunder har ett stabilt bredband, rent vatten i kranen, att avloppsvattnet renas och att avfallet tas om hand. Vi är 170 medarbetare som varje dag, året om, ser till att viktiga funktioner i samhället fungerar på ett bra och hållbart sätt. Alla kanske inte märker eller saknar oss i sin vardag – det betyder att det vi gör fungerar som det ska.

Ni är med som lokala huvudpartners, var det självklart för er att vara med som partner?

– Att vara med och stötta friidrotts-SM i Norrköping känns positivt då det ligger i linje med vårt arbete mot en hållbar framtid för alla oavsett om man vistas hemma där man bor eller på resande fot. Vårt friskvårdstänk på NODRA ligger oss varmt om hjärtat så det känns toppen att vara en del av denna Friidrottsfest.

 

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?

– Vi kommer att stötta friidrotts-SM genom att hjälpa till att få till bra sorteringsmöjligheter för det avfall som uppkommer på området så att alla besökare kan källsortera under Friidrotts–SM precis som dom gör hemma. Vi kommer även att se till så att det finns dricksvatten lättillgängligt för alla besökare som besöker friidrottsfesten.

 

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?

– Det betyder mycket för Norrköping att få äran att ha ett så fint arrangemang i vår stad. Och självklart ska vi tillsammans göra vårt allra bästa för att besökare, tävlande, funktionärer och Norrköpingsbor ska få en så bra upplevelse som möjligt.

 

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?

– Eftersom jag själv har friidrottat i unga år så ligger 800 meter och häcklöpning mig varmt om hjärtat, så det ser jag mest fram emot.

 

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?

– Vi välkomnar alla till vår vackra stad oavsett om man är här på Friidrotts-SM på sin fritid eller besöker oss i sitt jobb. Vi har många fina platser i vår kommun som kan upplevas både i vår innerstad, i vår vackra skärgård och på landsbygden med omnejd.

 

Vi tackar NODRA för att de valt att vara med som lokal huvudpartner. Tillsammans ska vi skapa ett hållbart evenemang och fantastiska minnen. Med det säger vi också varmt välkomna till Norrköping!

 

 

Intervju gjord av: Marcus Åberg