Lundbergs Fastigheter är nästa lokala huvudpartner i jobbet kring friidrotts-SM i Norrköping. Vi är tacksamma och glada över att de valt att ingå samarbete med oss så att vi tillsammans kan skapa ett bra arrangemang i augusti.  Lundbergs och Norrköping går verkligen hand i hand då företaget grundades här 1944. Lisa Lundh är marknads- och kommunikationschef hos dem. Vi tog kontakt med henne för att veta mer om Lundbergs Fastigheter men även hur de ser på ett friidrotts-SM i Norrköping. 

 

Kan du berätta lite om er verksamhet?
Lundbergs Fastigheter grundades i Norrköping 1944. Idag har vi närmare 180 medarbetare i tio städer, från Göteborg i väst till Stockholm i öst. Vi äger och förvaltar våra fastigheter själva, och erbjuder citylägen inom tre områden: Bostäder, Kontor samt Handel & Mötesplatser. ”För ett hållbart cityliv” är fyra ord som sammanfattar vårt syfte och drivkraft. De flesta av våra fastigheter finns i citykärnan. Det är där vi kan göra störst skillnad, både idag och i framtiden. Lundbergs Fastigheter ett helägt dotterbolag till investeringsbolaget Lundbergs – ett börsnoterat ”familjeföretag” med över 50 000 aktieägare i Sverige och i utlandet.

Ni är med som lokal huvudpartners, var det självklart för er att vara med som partner?
Ja, det var enkelt beslut. Med rötterna och huvudkontoret i Norrköping känns det naturligt och viktigt att vara med och bidra när Norrköping får möjlighet att visa upp sig och stå värd för ett arrangemang som det här.

Hur kommer det märkas att ni är med som huvudpartner?
Vi hoppas kunna bidra till att friidrotts-SM blir en idrottsfest som märks och känns i hela staden! Självklart vill vi synas och aktivera oss på arenan men framförallt kommer vi ”ta in” SM till city och våra handelskvarter. Tillsammans med flera andra aktörer kommer vi genomföra aktiviteter och events som har bäring på SM. Vi hoppas på roliga dagar och minnesvärda dagar!

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
Det är ett fint skyltfönster för staden och naturligtvis en jättebra möjlighet att locka besökare och visa upp allt vi har att erbjuda. Det är ett kvitto på att Norrköping har etablerat sig på kartan som en event- och idrottsstad. En duktig förening i Tjalve tillsammans med en fin arena och ett starkt stöd från både kommun och näringsliv är en vinnande kombination!

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?
Friidrott är ju en spännande idrott där det är alltid är något kul på gång, men självklart lockar grenarna med världsstjärnor och där Norrköping finns representerat lite extra!

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?
Nej, inte direkt, när jag var liten testade jag lite. Det är en kul och väldigt publikvänlig idrott!

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?
Ni är varmt välkomna! Njut av staden och allt vi har att erbjuda – passa på att stanna någon dag extra!

Vi vill tacka Lundbergs Fastigheter för att de är med som lokal huvudpartner under friidrotts-SM i Norrköping. Och så stämmer vi in i det som Lisa lyfter fram – passa på att stanna någon dag extra för att uppleva allt som staden har att erbjuda!

Intervju gjord av Marcus Åberg.