Bara ett stenkast från Norrköpings Friidrottsarena hittar du ICA Kvantum Klockaretorpet. Vi är glada att de också valt att vara med som lokal huvudparter till friidrotts-SM. Att fylla på med energi är viktigt och de kommer se till att alla våra funktionärer har kraft för hela dagarna på arenan. De kommer också vara med och sponsra till kioskerna på arenan. Martin Kregert är butikschef och vi  pratade med honom för att stämma av inför sommarens mästerskap i Norrköping. Har han någon koppling till friidrott och vad betyder ett friidrotts-SM för Norrköping?  

 

 

Kan du berätta lite om er verksamhet?

– Sedan ca 9 år tillbaka driver vi ICA Kvantum Klockaretorpet i Norrköping. Butiken har ett brett sortiment med fokus på färskvaror. Med ca 100 fantastiska medarbetare jobbar vi hårt för att tillsammans leverera Norrköpings bästa och hjärtligaste kundmöte.

 

Ni är med som en lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med?

– Ja, vi har under flera år stöttat Tjalve och när det hamnar ett SM ett stenkast från vår butik så ser vi det som en självklarhet att vara med och stötta klubben och evenemanget.

 

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?

– Vi kommer bland annat att sponsra funktionärerna med lunch så de orkar med långa dagar på friidrottsarenan. Vi kommer också att vara med och sponsra kioskerna runt om i arenan.

 

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?

– Jag tror att all typ av stora evenemang är nyttigt för staden. Det gynnar förhoppningsvis näringslivet om det lockar till mycket folk till tävlingen. Jag hoppas också att det väcker ett intresse i sporten bland de unga i Norrköping.

 

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?

– Jag hoppas såklart på en stenhård diskusduell mellan Simon Pettersson och Daniel Ståhl. Sen vore det fantastiskt att få se Mondo slå världsrekord inför en fullsatt friidrottsarena.

 

 Har du själv sysslat med friidrott?

– Som liten satt jag i morfars knä och följde Finnkampen med spänning. Det utvecklade ett intresse för sporten så pass att jag under flera års tid som liten tränade och tävlade med Tjalve. Jag kommer såklart också att följa årets SM med stort intresse.

 

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?

– Välkomna till Norrköping och välkomna in till Norrköpings hjärtligaste matbutik om orken tryter och ni behöver fylla på med lite energi mellan alla tävlingsgrenar kl. 7-22 alla dagar.

 

Vi vill rikta ett stort tack till ICA Kvantum Klockaretorpet som valt att vara lokal samarbetspartner under SM i augusti. Tillsammans hoppas vi kunna skapa ett evenemang som vi alla kommer minnas. Och glöm inte bort att ta ett stopp i deras fina matbutik när du besöker SM i sommar eller har vägarna förbi Norrköping.

Intervju gjord av: Marcus Åberg