Ett företag som är starkt förknippat med Norrköping är Holmen. Därför är det extra roligt att de är med som lokal huvudpartner på friidrotts-SM! Vi är tacksamma och glada över att de vill vara med och bidra till att skapa en folkfest i augusti. Hur det kommer märkas att de är med, vad de gör och vad det betyder med ett SM i Norrköping är några av de frågor vi hade till Holmen. André Skagervik är marknads- och kommunikationschef på Holmen och det var honom vi kontaktade för att stämma av inför stundade evenemang.

 

Kan du berätta lite om er verksamhet?
– Holmen är ett svenskt skogsindustribolag med fokus på att skapa en hållbar framtid. Vår verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. De växande träden förädlas i vår egen industri till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker, samtidigt som vi producerar vatten- och vindkraft på vår egen mark.

 

Ni är med som lokal huvudpartner, var det självklart för er att vara med som partner?

– Absolut. En viktig del i vårt långsiktiga arbete handlar om att engagera oss i de lokalsamhällen där vi verkar. Här spelar idrotten en central roll och när ett arrangemang som Friidrotts-SM kommer till Norrköping känns det självklart att vara med och bidra.

 

Hur kommer det märkas att ni är med som samarbetspartner?

– Vi vill framförallt vara med och stärka helhetsupplevelsen både inför, under och efter, men också ta tillfället i akt och engagera våra medarbetare längs vägen.

 

Vad betyder det att det är friidrotts-SM i Norrköping tror du?
– Att få möjligheten att arrangera ett SM är ett jättefint kvitto på det jobb som nu läggs ned från både föreningar, näringsliv och kommun. Sommarens evenemang är dessutom ett ypperligt tillfälle att stärka Norrköpings attraktionskraft ytterligare.

 

Är det någon gren som du ser fram emot extra mycket?

– Egentligen ingen specifik gren, snarare att jag ser fram emot kombinationen av etablerade stjärnor och lokala talanger.

 

Har du själv någon koppling till friidrott isåfall vilken? Har du själv sysslat med friidrott?

– Som sportintresserad följer jag en hel del tävlingar, både lokalt och internationellt. För egen del håller jag mig dock till löparspåret.

 

Vill du skicka med någon hälsning till de som kommer till Norrköping i sommar?

– Jag ser verkligen fram emot att ses i sommar. Tillsammans har vi alla möjligheter att skapa en fantastisk upplevelse för både tävlande, arrangörer och publik!

 

Vi vill rikta ett stort tack till Holmen som valt att vara med som lokal huvudpartner för friidrotts-SM i Norrköping. Tillsammans ska vi jobba mot att skapa en fantastisk upplevelse för alla som kommer till friidrottsarenan i sommar.

 

Intervju gjord av: Marcus Åberg