Norrköpings Friidrottsarena stod färdig våren 2019, och vi hade en invigningstävling med lag-SM kval den 2 juni redan samma år.

Det kommunala bolaget Norrevo äger anläggningen, men Tjalve Friidrott har ett driftavtal  med Kultur o Fritidskontoret, och sköter del av arenans skötsel och bokningar osv.

Arenan ligger fint inpassad i den södra delen av sportområdet Himmelstalund, och omges av en hel del grönska och flera stora idrottsanläggningar precis nära. Stadium Arena och Himmelstalundshallen är våra närmsta grannar, och båda arenorna kommer vi att använda på olika sätt under SM-helgen. Aktiva och ledare prickar av sig och hämtar ackrediteringar i Stadium Arena, där det även finns möjlighet att värma upp inne i friidrottshallen där. Funktionärer och media kommer att ha sin samlingspunkt i Himmelstalundshallen, 100m från publikentrén in på friidrottsarenan.

Arenan är WA-certifierad, och byggd bara för friidrott, och har en fast läktare med 1000 stolar under tak, och gradänger och ståplatser runt om för ytterligare  upp emot 4000 åskådare, och vi hyr för helgen också in ytterligare sittplatsläktare för 500 personer.

Ansatsbanor, kastriktning, löpriktning är i ritningen anpassad efter de vindar som är vanligast ute på Himmelstalund, och ”brukar” då innebära sned medvind på upploppet, samt sned motvind för högerkastare i diskus, t.ex..

2020 arrangerades USM och JSM i kast samt USM 15-16 i löpgrenar , och ifjol genomfördes USM 16-17 under fina dagar i augusti, med många fina resultat!

ARENAKARTA

 

Arena Översiktsbild Foto

 

Välkomna till Norrköpings vackraste idrottsarena

Välkommen till Friidrotts-SM i Norrköping 5–7 augusti 2022!

Köpknapp